Apollo Gym

Sport & Friends

Betaalbare abonnementen voor iedereen. Nu met 1 maand gratis sporten.

Dagelijks live groepslessen met ervaren instructeurs.

8 maanden gratis sporten dankzij de meedoenregeling van de gemeente Nijmegen.

Ontvang daarnaast veel korting bij onze partnerwinkels.

LID WORDEN

Bodyshape & Body Toning: Wat is het verschil?

Deze vragen horen we vaker van onze leden. En dat is begrijpelijk! Beide lessen zijn gericht op het strakker maken van je lichaam door middel van fullbody workouts, maar er zijn enkele sleutelverschillen die ze uniek maken. In deze blog gaan we dieper op de Bodyshape en Body Toning groepslessen om je te helpen de ideale match voor jouw fitnessdoelen te vinden.

De Gelijkenissen

Laten we beginnen met de overeenkomsten. Zowel Bodyshape als Body Toning bieden een volledige lichaamstraining waarbij elk spiergroep wordt aangepakt. Het hoofddoel van deze lessen is om je lichaam strakker en sterker te maken. De focus ligt op het versterken van je spieren, het verbeteren van je houding en het verhogen van je algemene fitheid. De inclusieve sfeer in de groepslessen zorgt er ook voor dat iedereen, ongeacht het fitnessniveau, zich welkom voelt.

Bodyshape

Bodyshape onderscheidt zich door een benadering van duurtraining. Oefeningen worden langer uitgevoerd, wat betekent dat je spieren op een gegeven moment verzuren. Dit zorgt voor een intensieve training die gericht is op spieruithoudingsvermogen. Omdat elke oefening langer duurt, wordt er altijd aangeraden om met lichtere gewichten te werken. Deze aanpak is ideaal voor degenen die hun uithoudingsvermogen willen vergroten en op zoek zijn naar een workout die de spierverzuring en -herstel op een effectieve manier aanpakt.

Body Toning

Aan de andere kant legt Body Toning de nadruk op het tellen van herhalingen, waardoor je met zwaardere gewichten kunt trainen. Dit daagt je uit om bij sommige oefeningen meer gewicht te nemen, wat leidt tot meer kracht en spierdefinitie. Bovendien worden in Body Toning lessen lichte cardio-sessies geïntegreerd tussen de krachtoefeningen door. Deze combinatie zorgt voor een gebalanceerde training die zowel je spierkracht als je cardiovasculaire gezondheid verbetert.

Welke Les Past het Best bij Jou?

De keuze tussen Bodyshape en Body Toning hangt echt af van je persoonlijke fitnessdoelen en voorkeuren. Als je de nadruk wilt leggen op uithoudingsvermogen en het geleidelijk opbouwen van kracht met minder gewicht, dan is Bodyshape de ideale keuze. Aan de andere kant, als je je spierkracht wilt maximaliseren en op zoek bent naar een dynamische mix van krachttraining met cardio, dan zal Body Toning je meer aanspreken.

Beide lessen bieden een geweldige manier om in groepsverband aan je fitnessdoelen te werken, omgeven door gemotiveerde mensen die je aanmoedigen om het beste uit jezelf te halen. Onthoud dat de sleutel tot succes ligt in consistentie en het kiezen van een workout die je leuk vindt. Het beste is natuurlijk om ze beide eens uit te proberen. Bij Apollo Gym is het mogelijk om de eerste groepsles gratis te proberen, boek het hier!

Ongeacht je keuze, het belangrijkste is dat je plezier hebt en geniet van de reis naar een fitter en sterker lichaam. Zet die eerste stap vandaag nog en transformeer je workout routine met Bodyshape of Body Toning!