Apollo Gym

Sport & Friends

Betaalbare abonnementen voor iedereen. Nu met 1 maand gratis sporten.

Dagelijks live groepslessen met ervaren instructeurs.

8 maanden gratis sporten dankzij de meedoenregeling van de gemeente Nijmegen.

Ontvang daarnaast veel korting bij onze partnerwinkels.

LID WORDEN

Ontdek Senioren Fit! 5 Winsten voor Gezondheid

Bij Apollo Gym vinden we dat fitness voor iedereen is, jong en oud. Daarom hebben we Senioren Fit. Dit programma is perfect voor actieve ouderen. In onze blog vertellen we over de vijf grootste gezondheidsvoordelen van Senioren Fit. Ook leggen we uit hoe een actief leven helpt om gezonder en gelukkiger te leven.

1. Verbeterde Hartgezondheid

Senioren Fit biedt cardiovasculaire oefeningen die helpen bij het versterken van het hart en het verbeteren van de bloedcirculatie. Deze activiteiten ondersteunen ook het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte, waardoor het risico op hartziekten aanzienlijk wordt verminderd.

2. Spierkracht en Flexibiliteit

Je wordt misschien niet zoals de jonge Arnold Schwarzenegger, maar Senioren Fit helpt je spieren sterk te houden. We doen lichte gewichtstraining en rekken en strekken. Dit maakt je sterker en soepeler. De oefeningen helpen bij dagelijkse dingen zoals tillen en buigen.

3. Verbetering van Botdichtheid

Osteoporose komt vaak voor en is meestal erfelijk. Bij Apollo Gym geven we extra aandacht aan leden met osteoporose. Ons Senioren Fit programma heeft speciale oefeningen. Deze oefeningen helpen niet alleen tegen osteoporose, maar voorkomen het ook. Plus, ze zijn veilig en goed voor je botten. Ze verminderen ook de kans op blessures.

4. Cognitieve Voordelen

Wetenschap zegt dat bewegen goed is voor je hersenen. Als je actief blijft, stroomt er meer bloed naar je hersenen. Dit is belangrijk voor een goede gezondheid. Ook helpt bewegen om problemen zoals dementie en geheugenverlies te vertragen. Ten slotte, zorgt bewegen ook voor beter slapen en ontspanning. Dit is goed voor je lichaam en geest.

5. Sociale Interactie

Senioren Fit is niet alleen goed voor je lichaam. Je maakt er ook nieuwe vrienden en houdt contact met anderen. Dit helpt je om je goed te voelen. Het kan eenzaamheid verminderen en zelfs depressie voorkomen. In Senioren Fit zie je vaak dezelfde mensen. Dit zorgt voor een fijne gemeenschap en steun voor elkaar.

Om het af te sluiten…..

Senioren Fit bij Apollo Gym is niet alleen fitness. Het helpt senioren om beter te leven. Kom bij onze groep voor een gezonder en gelukkiger leven.

Wil je een les proberen? Vraag een gratis dagkaart aan en boek je eerste les!”

Klik hier voor je gratis dagkaart!