Apollo Gym

Sport & Friends

Betaalbare abonnementen voor iedereen. Nu met 1 maand gratis sporten.

Dagelijks live groepslessen met ervaren instructeurs.

8 maanden gratis sporten dankzij de meedoenregeling van de gemeente Nijmegen.

Ontvang daarnaast veel korting bij onze partnerwinkels.

LID WORDEN

Effectieve BBB Workouts voor Thuis: Word Fitter & Sterker.

Kun je niet naar Apollo Gym, maar wil je toch werken aan je Buik, Benen en Billen? Geen zorgen! In deze blog deel ik een aantal effectieve BBB workouts die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren. Of je nu weinig tijd hebt, of gewoon de voorkeur geeft aan een workout in je eigen woonkamer, deze oefeningen zijn perfect voor jou!

Buik.

  1. Russian Twists: Dit is de eerste van de BBB workouts. Ga zitten met je benen voor je uitgestrekt, leun iets naar achteren en til je voeten van de grond. Houd een gewicht of een waterfles voor je borst en draai je romp van de ene naar de andere kant. Dit is perfect voor je schuine buikspieren.
  2. Leg Raises: Ga op je rug liggen met je handen onder je billen. Houd je benen recht en til ze langzaam omhoog tot ze een hoek van 90 graden vormen, en laat ze dan langzaam weer zakken zonder de grond te raken.

Benen.

  1. Squats: Blijft een essentiële oefening. Ga staan met je voeten op schouderbreedte en zak naar beneden alsof je op een stoel gaat zitten, met je gewicht op je hielen. Kom dan weer omhoog. Gaat het te makkelijk? Houd dan een zware waterfles of een dumbell vast, of doe de oefening explosiever (sneller omhoog komen).
  2. Bulgarian Split Squat: Deze oefening is meer voor gevorderden. Plaats één voet achter je op een stoel of bank. Zak naar beneden tot je voorste dij parallel is aan de grond. Zorg ervoor dat je knie niet voorbij je tenen komt. Kom weer omhoog en wissel van been. Dit is al zwaar genoeg zonder extra gewicht toe te voegen en balans is hier belangrijk.

Billen.

  1. Glute Bridges: Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en voeten plat op de grond. Til je heupen omhoog terwijl je je bilspieren aanspant. Laat langzaam weer zakken. Deze oefening is vaak goed te doen zonder extra gewicht. Wil je graag een uitdaging? Kom dan langs bij de BBB groepsles!
  2. Romanian Deadlift: Deze oefening is écht een killer voor je billen. Sta rechtop met een lichte buiging in je knieën en een gewicht in je handen. Buig vanuit je heupen naar voren terwijl je je rug recht houdt, en kom dan weer omhoog. Focus op het aanspannen van je bilspieren. Hierbij wil ik aangeven dat deze oefening ook echt tijd en focus vereist om het goed uit te voeren. Voer de oefening dan ook veilig uit en met persoonlijke begeleiding.

Combi oefeningen.

  1. Burpees: De Heilige Graal van de full body oefeningen. Een hele zware oefening maar zeer effectief. Hier zijn de instructies: Begin staand, zak in een squat, plaats je handen op de grond, spring terug in een plank, doe een push-up, spring terug naar je handen en spring omhoog.
  2. Mountain Climbers: Begin in een plank positie en breng snel afwisselend je knieën naar je borst, alsof je aan het hardlopen bent.

De combinatie oefeningen komen ook goed overeen met een HIIT workout. Benieuwd naar onze HIIT groepsles? Bekijk de pagina hier! HIIT groepsles – Apollo Gym

Deze BBB oefeningen zijn geweldig voor thuis, maar niets kan de motiverende sfeer van een groepsles evenaren. Daarom nodigen we je uit om een gratis dagkaart te proberen voor onze BBB groepslessen bij Apollo Gym. Ervaar de energie, krijg persoonlijke begeleiding en maak deel uit van onze fitnessgemeenschap.


Ben je klaar om de energie van een groepsles te ervaren en je BBB-workout naar een hoger niveau te tillen? Claim nu je gratis dagkaart en doe mee met onze volgende BBB les!

Vraag hier je gratis dagkaart aan!